BULETIN DE PRESĂ din data de 01.08.2020

În ultimele 24 de ore, peste 437 de efective, au desfășurat activități pe raza judetului Dambovita, fiind organizate 9 acțiuni punctuale.

Astfel, au fost efectuate verificări la 164 de obiective/locații și în 197 de mijloace de transport, din care 62 mijloace au fost de transport public în comun.

De asemenea, au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.000 de lei, 20 fiind pentru încălcarea Legii nr. 61/1991, iar 6 pentru încălcarea măsurilor de protecție individuală.

Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 1.914 (72 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 509
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 65
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 674
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu : 91

       Reprezentanții  ISU “Basarab I” Dâmbovița au efectuat 18 misiuni privind transportul persoanelor confirmate cu COVID-19 la unitățile spitalicești, respectiv misiuni pentru decontaminarea tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. Totodată, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 39 de misiuni privind transportul probelor biologice sau al persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unitățile spitalicești iar cei ai DSP Dâmbovița au efectuat o misiune privind transportul probelor biologice recoltate .

      Recomandăm cetățenilor să manifeste seriozitate și responsabilitate în ceea ce privește respectarea măsurilor de distanțare fizică și a celor de igienă sanitară, pentru a nu pune în pericol atât propria viață cât și întreaga comunitate.

      Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

       Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA