BULETIN DE PRESĂ din data de 02.08.2020

La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii din cadrul I.P.J Dâmbovița continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranță publică.

Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 1.956 (42 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 509
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 65
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 748
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu : 90

       Reprezentanții  ISU “Basarab I” Dâmbovița și cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat în continuare misiuni privind transportul persoanelor confirmate cu COVID-19 la unitățile spitalicești, respectiv misiuni pentru decontaminarea tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

       Reamintim cetățenilor că începând de astăzi a intrat în vigoare hotărărea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița nr. 22/01.08.2020 privind obligativitatea purtării măștii de protecție în unele zone. Măsura este valabilă în intervalul orar 06.00-23.00, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, oboarele, talciocurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane din gări, autogări și alte asemenea), parcuri publice, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul lăcașelor de cult, zona cimitirelor, exteriorul obiectivelor turistice.

     De asemenea, tot începând de astăzi a intrat în vigoare Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgența nr. 38/01.08.2020 privind intervalul orar 06.00-23.00 în care să funcționeze operatorii economici ai teraselor, barurilor, jocurilor de noroc și altora asemenea, cu scopul limitării răspândirii noului tip de coronavirus (COVID-19).

     Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

    Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile privind distanțarea fizică precum și cele privind obligativitatea purtării măștii de protecție, în scopul prevenirii și răspândirii noului tip de coronavirus.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA