BULETIN DE PRESĂ din data de 03.08.2020

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

Au fost organizate 22 acțiuni punctuale la care au participat 285 de polițiști din cadrul I.P.J. Dâmbovița, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai: Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare și Direcției de Sănătate Publică.

Astfel, au fost verificate 205 de obiective/locații  și au fost legitimate peste 967 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 271 de autovehicule, dintre care 161 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 102 de sancțiuni contravenționale în valoare de 19.280 lei, dintre care 52 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală impuse, celelalte fiind aplicate pentru abateri de  altă natură.

De asemenea, cetățenii au primit măști de la polițiști și sfaturi pentru adoptarea unor măsuri de protecție individuală.

Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 1.992 (36 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 509
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 67
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 702
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu : 82

       Reprezentanții  ISU “Basarab I” Dâmbovița și cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat în continuare misiuni privind transportul persoanelor confirmate cu COVID-19 la unitățile spitalicești, respectiv misiuni pentru decontaminarea tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

     Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

    Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile privind distanțarea fizică precum și cele privind obligativitatea purtării măștii de protecție, în scopul prevenirii și răspândirii noului tip de coronavirus.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA