BULETIN DE PRESĂ din data de 09.07.2020

În ultimele 24 de ore, 285 de polițisti din  cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 123 de polițiști locali, au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranță publică.

Astfel, au fost desfășurate acțiuni punctuale în cadrul cărora 20 de societăți comerciale au fost controlate și 269 de persoane legitimate.

Totodată, la nivelul județului Dâmbovița, continuă activitățile în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • persoane confirmate cu COVID-19: 822 (66 persoane astăzi)
  • persoane vindecate : 357
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 32
  • persoane confirmate care refuză internarea: 59
  • persoane confirmate externate la solicitare: 25.

În ultimele 24 de ore, au fost executate 18 misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport precum și pentru transportul de materiale sanitare.

De asemenea, reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au executat 4 misiuni privind transportul persoanelor confirmate cu COVID-19 la unitățile spitalicești și prelevarea de probe biologice.

            Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

            Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA