BULETIN DE PRESĂ din data de 12.08.2020

  În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, peste 300 de polițiști din cadrul I.P.J Dambovita, alături de jandarmi și polițisti locali, au continuat acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

Astfel, au fost organizate 24 de acțiuni punctuale, au fost verificate 142 de obiective/locații  și au fost legitimate peste 1000 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 191  de autovehicule, dintre care 68 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, dintre care 16 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală impuse, celelalte fiind aplicate pentru abateri de  altă natură.

Reprezentanții  ISU “Basarab I” Dâmbovița au efectuat în ultimele 24 de ore 19 misiuni privind  transportul persoanelor suspecte/confirmate la unitățile spitalicești, respectiv misiuni pentru decontaminarea tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transpor. De asemenea, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 37 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești iar cei ai DSP Dâmbovița au efectuat o misiune privind transportul probelor biologice recoltate.

     Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 2.444 (29 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 779
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 95
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 569
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu : 292

   Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

   Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii  publice. De aceea, vă reamintim că este necesar să respectați măsurile privind distanțarea fizică precum și cele privind obligativitatea purtării măștii de protecție, în scopul prevenirii și răspândirii noului tip de coronavirus. Numai împreună putem depăși această situație!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA