BULETIN DE PRESĂ din data de 14.07.2020

La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii continuă să acționeze integrat, cu efective mărite, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost organizate 32 de acțiuni punctuale, iar echipele de control au efectuat verificări la peste 200 de societăți comerciale.

Totodată, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale.

Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoaneconfirmate cu COVID-19:987 (22persoaneastăzi)
  • Persoanevindecate, în total : 384
  • Persoanedecedate de la debutulpandemiei: 36
  • Persoaneconfirmate care refuzăinternarea, în total: 73
  • Persoaneconfirmateexternate la solicitare, în total: 38.

Reprezentanții ISU “Basarab I” Dâmbovița au efectuat 30 de misiuni pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești/domiciliu, respectiv misiuni pentru decontaminarea tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 14 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești/domiciliu, respective transportul probelor biologice recoltate.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare de cazuri pozitive, înregistrată la nivelul județului nostru, recomandămcetățenilorsă manifeste seriozitate și responsabilitateîn ceea ce privește respectarea măsurilor de distanțare fizică și a celor de igienă sanitară, pentru a nu pune în pericol întreaga comunitate.

Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă una dintre prioritățile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA