BULETIN DE PRESĂ din data de 17.08.2020

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, 300 de polițiști din cadrul I.P.J Dambovita, alături de jandarmi și polițisti locali, au continuat acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

      Astfel, au fost organizate 24 de acțiuni punctuale, au fost verificate 311 obiective/locații  și au fost legitimate 1476 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 102 mijloace de transport public în comun.

     În acest context, pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.200 lei, dintre care 20 pentru nerespectarea măsurilor privind protecția individuală.

     Reprezentanții  ISU “Basarab I” Dâmbovița au efectuat, în ultimele 24 de ore, 15 misiuni privind  transportul persoanelor suspecte/confirmate la unitățile spitalicești, respectiv misiuni pentru decontaminarea tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 26 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești .

     Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 2.639 (33 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 1.110
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 102
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 469
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu/adresa declarată : 347

   Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

   Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii  publice. De aceea, vă reamintim că este necesar să respectați măsurile privind distanțarea fizică precum și cele privind obligativitatea purtării măștii de protecție, în scopul prevenirii și răspândirii noului tip de coronavirus. Numai împreună putem depăși această situație!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA