BULETIN DE PRESĂ din data de 19.08.2020

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, 300 de polițiști din cadrul I.P.J Dambovita, alături de jandarmi și polițisti locali, au continuat acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

      Astfel, au fost organizate 26 de acțiuni punctuale, au fost verificate 168 obiective/locații și au fost legitimate 1224 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 156 de mijloace de transport, dintre care 42 mijloace de transport public.

     În acest context, pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4500 lei, 20 dintre acestea fiind pentru nerespectarea măsurilor privind protecția individuală.

    Reprezentanții ISU „Basarab l” Dâmbovița au executat 13 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate la unitățile spitalicești. De asemenea, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 16 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești iar cei ai DSP Dâmbovița au executat misiuni privind transportul de probe biologice recoltate.

     Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 2.685 (29 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 1.270
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 103
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 486
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu/adresa declarată : 316
  • Persoane aflate în izolare instituționalizată: 221.

   Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

   Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii  publice. De aceea, vă reamintim că este necesar să respectați măsurile privind distanțarea fizică precum și cele privind obligativitatea purtării măștii de protecție, în scopul prevenirii și răspândirii noului tip de coronavirus. Numai împreună putem depăși această situație!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA