BULETIN DE PRESĂ din data de 20.07.2020

La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, dar și pentru prevenirea faptelor antisociale.

Astfel, au fost desfășurate 12 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost efectuate verificări la societățile comerciale de pe raza județului Dâmbovita, dar și în mijloacele de transport în comun, în scopul conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială și de respectare a prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 1.194 (25 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 442
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 41
  • Persoane confirmate care refuză internarea în ultimele 24 de ore: 19

       Reprezentanții  ISU “Basarab I” Dâmbovița au efectuat 31 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unitățile spitalicești/domiciliu, respectiv misiuni pentru decontaminarea tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 12 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unitățile spitalicești/domiciliu precum și pentru transportul probelor biologice recoltate.

      Recomandăm cetățenilor să manifeste seriozitate și responsabilitate în ceea ce privește respectarea măsurilor de distanțare fizică și a celor de igienă sanitară, pentru a nu pune în pericol atât propria viață cât și întreaga comunitate.

      Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

       Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

      Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA