BULETIN DE PRESĂ din data de 23.06.2020

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, 236 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 113 polițiști locali au desfășurat pe raza județului Dâmbovița misiuni specifice, fiind efectuate 1683 de verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Totodată, pentru nerespectarea măsurii privind izolarea la domiciliu o persoana a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr. 55/2020, cu amendă în valoare de 500 de lei.  Aceasta a fost introdusă în carantină pentru 14 zile.

Astăzi, 23.06.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 1587 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată: 13 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 437 persoane
  • persoane vindecate : 221
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 19.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (19 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (4 misiuni) privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

Facem, în continuare, un apel către cetățenii județului Dâmbovița, de a manifesta responsabilitate cu privire la respectarea măsurilor de igienă și de distanțare socială! Dacă vă aflați în autoizolare, respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA