BULETIN DE PRESĂ din data de 27.06.2020

 

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextual prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, 263 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 114 polițiști locali au desfășurat pe raza județului Dâmbovița misiuni specifice, fiind effectuate 1702 verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurii privind izolarea la domiciliu, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astăzi, 27.06.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu:1614 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată: 15 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 491persoane
  • persoanevindecate : 246
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 20.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (22misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (6misiuni) privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. DSP Dâmbovița a efectuat o misiune privind transportul probelor biologice.

Facem, în continuare, un apel către cetățenii județului Dâmbovița, de a manifesta responsabilitate cu privire la respectarea măsurilor de igienă și de distanțare socială! Dacăvă aflați în autoizolare, respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile.

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA