BULETIN DE PRESĂ din data de 28.07.2020

La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii din cadrul I.P.J Dâmbovița continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranță publică.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost organizate 10 acțiuni punctuale, iar echipele de control au efectuat verificari la 98 de obiective/locații și in 101 mijloace de transport.

De asemenea, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.500 de lei,  dintre care 41 pentru încălcarea măsurilor de protecție individuală.

Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 1.682 (51 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 491
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 58
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 422
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu : 30

       Reprezentanții  ISU “Basarab I” Dâmbovița au efectuat 43 de misiuni privind transportul persoanelor confirmate cu COVID-19 la unitățile spitalicești, respectiv misiuni pentru transportul materialelor medicale sau pentru decontaminarea tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. Totodată reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 30 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unitățile spitalicești precum și pentru transportul probelor biologice recoltate iar cei ai DSP Dâmbovița au efectuat 2 misiuni de transport al probelor biologice.

      Recomandăm cetățenilor să manifeste seriozitate și responsabilitate în ceea ce privește respectarea măsurilor de distanțare fizică și a celor de igienă sanitară, pentru a nu pune în pericol atât propria viață cât și întreaga comunitate.

      Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

       Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA