COMUNICAT DE PRESA

La solicitarea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD), Prefectul Județului Dâmbovița, domnul Aurelian Popa, a efectuat o vizită la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani( în locația fostului spital Mănăstirea Dealu), acolo unde AVMMD  dorește să reamenajeze un centru de recuperare post-traumatică a militarilor și a veteranilor din teatrele de operație.

Proiectul este unul îndrăzneț de mare anvergură, putând deveni unicul centru cu asemenea profil din S-E Europei de care s-ar bucura nu numai militarii și veteranii, ci și soldați ai trupelor NATO.

Concluziile vizitei au fost unanime în sensul că doar finanțarea cu fonduri europene poate să readucă la viață acest complex încărcat de istorie și cu un potențial viitor.

Pentru realizarea acestui  deziderat, membri ai Guvernului României, respectiv doamna viceprim-ministru Raluca Turcan, alături de ministrul Fondurilor Europene, domnul Ioan-Marcel BOLOȘ, și de ministrul apărării naționale, domnul Ionel Nicolae Cucă vor avea la rândul lor o vizită de lucru în această locație, pentru a identifica cele mai eficiente surse de finanțare a obiectivului.