COMUNICAT DE PRESĂ – 28.12.2021

              Astăzi, 28.12.2021, subprefectul județului Dâmbovița, doamna Dragotă Zamfir Ana-Maria, a participat la acțiunea organizată de Primăria Vișina pentru inaugurarea unui monument dedicat victimelor tragicului accident aviatic din 28 decembrie 1989. Cu această ocazie, a mulțumit domnului primar pentru inițiativa de a realiza, în comuna Vișina, un astfel de monument. Acum 32 de ani, 8 oameni, printre care și un jurnalist britanic, și-au pierdut viețile în mod dramatic, după ce plecaseră într-o cursă spre Belgrad, pentru a aduce sânge necesar tratării răniților.
’’Această jertfă, alături de multe alte mii din decembrie 1989, reprezintă una dintre cele mai dureroase pagini din istoria recentă a României. Au trecut 32 de ani de atunci, însă în inimile românilor, amintirile Revoluției au rămas vii. Chiar dacă eram doar un copil în decembrie 1989, încă am amintiri despre tragismul, disperarea acelor zile, dar în același timp despre determinarea societății de a lupta pentru libertate.
Acel spirit de luptă, de eliberare și de afirmare a principiilor democratice există încă în societatea de astăzi. Este motorul care duce la progres, care sancționează derapaje, care motivează acțiuni în favoarea cetățeanului. Toată acea vărsare de sânge din decembrie 1989 este încă o lecție puternică de viață și am încredere că mesajul continuă să fie unul sonor și important pentru fiecare dintre noi.
Monumentul pe care îl inaugurăm împreună astăzi și comemorarea acelor clipe sunt, iată, dovada că nimeni nu a uitat.
Încă o dată vă felicit pentru inițiativă și vă doresc mult succes în proiectele viitoare. Vă mulțumesc.’’, a precizat subprefectul județului Dâmbovița.