Comunicat de presă

  Având în vedere imaginile apărute în spațiul public în zona locației de examinare a probei teoretice pentru obținerea permisului de conducere, facem următoarele precizări:

  • După o perioadă de aprox. 3 luni în care a fost suspendată această activitate, a fost reluată astăzi proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere la nivelul SPRPCIV Dâmbovița.
  • Precizăm că pentru această probă nu s-a luat măsura unei programări prealabile întrucât, în mod normal în fiecare zi de luni sau de marți (așa cum prevede programul serviciului), 200-250 de persoane s-au prezentat pentru examinarea la proba teoretică în vederea obținerii permisului de conducere. Astfel, s-a reușit în fiecare dintre cele două zile ca toate persoanele să fie examinate într-un interval de timp mai mic decât programul la ghișeu.
  • Aglomerația s-a produs în dimineața zilei și până la sosirea comisiei, care a luat măsuri de informare a persoanelor prezente de a respecta distanțarea socială, fiind asigurate că programul va fi prelungit astfel încât vor fi examinate la proba teoretică toate persoanele care doresc să obțină permisul de conducere. În scurt timp au sosit și forțe de ordine de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și al Poliției Locale Târgoviște care au asigurat măsurile de distanțare socială cu precizarea că așteptarea a avut loc într-un spațiu deschis, respectiv Platoul Pieței Mihai Viteazul.
  • În ceea ce privește desfășurarea propriu-zisă a activității de examinare, au fost luate toate măsurile astfel încât în interiorul clădirii să pătrundă candidați în serii corespunzătoare numărului de stații pentru susținerea examenului din incinta Casei Sindicatelor-locația pentru susținerea teoretică a probei, în vederea obținerii permisului de conducere.
  • Activitatea s-a desfășurat fără incidente și cu respectarea măsurilor prevăzute de legislația în vigoare, până la ora 15.00 peste jumătate dintre persoanele aflate în așteptare au susținut proba teoretică.

 

S.P.R.P.C.I.V. DÂMBOVIȚA