PROGRAM POAD 2020

Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), a început distribuirea celei de-a doua tranșe a pachetelor de igienă.
În total, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (#POAD), Ministerul Fondurilor Europene va distribui 1.18 milioane de pachete în valoare de 141,2 milioane de lei către persoanele aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. Acestea vor fi distribuite cu sprijinul prompt oferit de Ministerul Afacerilor Interne și de Instituțiile Prefectului.
Fiecare pachet conține 5 periuțe de dinți ambalate individual, 4 tuburi de pastă de dinți de 75 ml, 1 tub de săpun lichid de 500 ml, 1 tub de șampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de șampon pentru adulți de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.
Categoriile de persoane care vor beneficia de asistență materială de bază acordate în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt:
– persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
– persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.
La nivelul județului Dâmbovița au fost identificați 32.237 de beneficiari ai acestui program.
Tot la nivel național, la sfârșitul acestei luni, va începe de asemenea și distribuirea pachetelor cu hrană ce reprezintă un real sprijin pentru mai mult de un milion de români aflați temporar în situații critice de viață sau familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.
Toate alimentele ce urmează a fi distribuite sunt de producție autohtonă.
POAD are o alocare de 441 milioane euro și este finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.