BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, structurile de ordine și siguranță publică din județul Dâmbovița au desfășurat următoarele activități:

  • au fost constituite 121 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 61 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu, în cadrul acțiunii fiind verificate 1521 persoane;
  • de asemenea, în activitățile desfășurate au fost angrenați 122 de polițiști locali și 51 de cadre ale M.Ap.N;
  • au fost aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 240.400 lei, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație;
  • de la deputul pandemiei, au fost aplicate 2395 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare;
  • au fost efectuate 8 însoțiri către centrele de carantină, de către polițiști și jandarmi.

Echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și cadre ale MApN continuă activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cât și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

          Au fost înregistrate, în total, 424 apeluri la numărul de telefon mobil 0730.013381, pus la dispoziție în cadrul Centrului Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției Dâmbovița.

         Astăzi, 04.04.2020, în județul Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 1258 persoane asimptomatice
  • au ieșit din izolare la domiciliu 2072 persoane
  • se află în carantină, în centrele special amenajate, 235 persoane
  • au ieșit din carantină 42 persoane.

          Menționăm că a fost suplimentată capacitatea de cazare instituționalizată, în total existând  280  locuri, din care 235  ocupate. Acțiunea de identificare a spațiilor de cazare este în continuă desfășurare.

          Date referitoare la persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate precum și numărul testelor efectuate, sunt comunicate  de către Grupul de comunicare strategică.

          Alte date de interes public și măsuri adoptate la nivel județean   vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA