BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

din data de 10.04.2020

 

      Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița  au continuat să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari și polițiști locali, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului, fiind constituite 171 de patrule, dintre care 74 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”.

      Acțiunile au vizat respectarea prevederilor legale impuse pe perioada stării de urgență cât și prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta ordinea și siguranța publică.

      Pe parcursul zilei de ieri, au fost efectuate 824 de verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. Au fost aplicate 233 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 568.000 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

      De la debutul pandemiei, au fost aplicate 3.561 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, în valoare totală de 4.796.100 lei.

           Astăzi, 10.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 405 persoane asimptomatice
  • se află în carantină 479 persoane
  • au ieșit din carantină 116 persoane.

          De la începutul pandemiei până în prezent, au ieșit din izolare la domiciliu 3157 persoane.

          ISU ”Basarab I” Dâmbovița continuă să execute misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

De la activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița) au fost înregistrate 463 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziție pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanților sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informații sau sunt redirecționate către autoritățile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcție de caz.

          Totodată, amintim cetățenilor necesitatea respectării atât  a Ordonanței militare nr.8, publicată astăzi în Monitorul Oficial, precum și a celorlalte ordonanțe militare și acte normative în vigoare emise pentru perioada stării de urgență.

          Alte date de interes public și măsuri adoptate la nivel județean vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA