BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

din data de 18.04.2020

      Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari și polițiști locali, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului, fiind constituite 143 de patrule, dintre care 81 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”. De asemenea, au participat 51 cadre ale M.Ap.N. și 92 polițiști locali.

      Acțiunile au vizat respectarea prevederilor legale impuse pe perioada stării de urgență cât și prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta ordinea și siguranța publică.

      Pe parcursul zilei de ieri, au fost efectuate 293 de verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. Au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale,pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 141.000 lei.

      De la debutul pandemiei, au fost aplicate 4690 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, în valoare totală de 7.827.975 lei.

Astăzi, 18.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 243 persoane asimptomatice
  • se află în carantină 367 persoane(în ultimele 24 de ore au fost introduse 17 persoane și au ieșit din carantină 101 persoane).

     Precizăm că, în județul Dâmbovița sunt 73 persoane confirmate cu COVID-19, în evidența DSP Dâmbovița existând 28 de cazuri amintite în cursul zilei de ieri și 41 de persoane confirmate la Centru Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Răcari.

     Menționăm că în cursul zilei de astăzi, jandarmii dâmbovițeni au depistat un barbat care ar fi părăsit centrul de carantină în care se afla. Ulterior, acesta a fost transportat cu o ambulanță la o unitate spitalicească, în vederea efectuării unei evaluări medicale. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, conform art. 352 din Codul Penal. Totodată, potrivit art.3 din Ordonața Militară nr.5/2020, persoana va fi reintrodusă în carantină fiind obligată să reia ciclul de 14 zile de carantinare și suportând cheltuielile aferente acesteia.

          ISU “Basarab I” Dâmbovița continuă să execute misiuni pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA