BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

din data de 25.04.2020

     În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița, au fost desfășurate următoarele activități:

–         au fost efectuate, de către polițisti și jandarmi, însoțiri pentru introducerea în carantină a 25 de persoane;

–         au fost efectuate, de către polițiști,399 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu;

–         au fost constituite 160 de patrule, dintre care 61 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu, a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.În activitățile desfășurate au fost angrenați 51 militari din cadrul M.Ap.N. și 127 polițiști locali.

–         au fost aplicate 71sancțiuni contravenționale,pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 121.000 lei.

–         de la debutul pandemiei, au fost aplicate 5.574 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale, în valoare de 9.401.315 lei.

     Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița continuă să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari și polițiști localipentru respectarea prevederilor legale impuse pe perioada stării de urgență cât și pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta ordinea și siguranța publică.

          Astăzi, 25.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

–         se află în izolare la domiciliu:462 persoane asimptomatice

–         se află în carantină instituționalizată:195 persoane

–         persoane confirmate cu COVID-19, în total:90de cazuri, dintre care 12 persoane vindecate

–         număr cadre medicale infectate cu noul coronavirus, conform INSP: 3, dintre care 2 cadre declarate vindecate.

–         persoane decedate de la debutul pandemiei: 5.

     În ultimele 24 de ore,au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți aiISU “Basarab I” Dâmbovița( 5 misiuni)și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița(18 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.De asemenea, DSP Dâmbovița a efectuat  6 misiuni specifice, pentru transport/recoltat probe biologice.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA