BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

din data de 02.05.2020

    În ultimele 24 de ore, au fost constituite 133de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 64mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu, a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În activitățile lor, sunt sprijiniți și de polițiști locali (78), alăturându-li-se în sistem integrat și efective ale M.Ap.N. (51). Aceștia acționează împreună pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru a combate ilegalitățile de orice fel.

  • au fost efectuate însoțiri pentru introducerea în carantină a 18persoane;
  • au fost efectuate 430 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu;
  • au fost aplicate 107sancțiuni contravenționale,pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 181.000 lei;
  • de la debutul pandemiei, au fost aplicate 6.450 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale, în valoare de 10.837.610lei.

    Astăzi, 02.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu:430 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată:191 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total:103 persoane confirmate (conform INSP), în evidența DSP Dâmbovița existând 106 persoane confirmate, dintre care 18 persoane vindecate
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 5.

     În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți aiISU “Basarab I” Dâmbovița(7 misiuni)și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița(6 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.De asemenea, DSP Dâmbovița a efectuat o misiune specifică privind transportul probelor biologice recoltate.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA