BULETIN DE PRESĂ

Astăzi, 24.03.2020, în județul Dâmbovița:

 • se află în izolare la domiciliu 1309 persoane asimptomatice
 • au ieșit din izolare la domiciliu 315 persoane
 • se află în carantină, în centrele special amenajate, 49 de persoane
 • au ieșit din carantină 6 persoane

Polițiștii continuă să acționeze pe raza întregului județ, alături de celelalte structuri cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost constituite 103 patrule, dintre care 44 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, în scopul verificării respectării măsurii de izolare la domiciliu. De asemenea, au fost efectuate 2 însoțiri de către polițiști și jandarmi către centrele de carantină.

În urma activităților desfășurate, au fost verificate 982 persoane, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8100 de lei, celor care nu au respectat măsura izolării la domiciliu și 47 de sancțiuni în valoare totală de 37.500 lei pentru încălcarea art. 5 din Ordonanța Militară nr. 2/2020. Față de 2 persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu s-a dispus și măsura carantinării.

Totodată, Poliția Locală Târgoviște a acționat pe raza Municipiului Târgoviște sub coordonarea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, pentru verificarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu, 24 de persoane în ultimele 24 de ore, pentru care nu s-au identificat aspecte de încălcare a normelor legale. În același timp, polițiștii locali au legitimat 16 persoane care au prezentat documentele prevăzute în Ordonanța militară nr 2/2020 pentru deplasările în intervalul orar 22.00-06.00 (adeverință de salariat, legitimație de serviciu, declarație pe propria răspundere).

Au fost efectuate, în total, 189 de apeluri (26 astăzi) la numărul de telefon 0730.013381 în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița, de către șoferi de tir și persoane aflate în izolare la domiciliu în județul Dâmbovița.

În ceea ce privește materialele și echipamentele de protecție primite și distribuite județului nostru, precizăm:

 • DSP Dâmbovița: 225 măști FFP2, 100 măști FFP3 și 50 combinezoane
 • SJU Târgoviște: 200 măști FFP2, 100 măști FFP3 și 50 combinezoane
 • Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Orășenesc Pucioasa: 50 măști FFP2 (25+25)
 • ISU Dâmbovița și SAJ Dâmbovița: 250 măști FFP2, 200 măști FFP3 și 100 combinezoane.

În cursul zilei de astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a aprobat mai multe hotărâri, astfel :

 • Hotărâre privind instituirea de noi centre de carantinare;
 • Hotărâre care prevede ca operatorul de salubritate SC SUPERCOM SA să ia măsurile necesare în vederea ridicării gunoiului menajer din locațiile persoanelor aflate în izolare la domiciliu în municipii și orașe, cu respectarea instruirilor și măsurilor de protejare a personalului operatorului angrenat în activitate;
 • Hotărâre care prevede că autoritățile locale, în cadrul comitetelor locale pentru situații de urgență, pot hotărî restricționarea accesului persoanelor în parcuri, locuri de joacă, locuri de practicare în aer liber a fitness-ului, precum și în alte zone cu destinații similare;
 • Hotărâre privind dispunerea măsurilor necesare de către Consiliile de Administrație/Comitetele Directoare ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Spitalului Municipal Moreni precum și a Spitalelor Orășenești Pucioasa și Găești, pentru asigurarea securității și sănătății persoanelor care se prezintă la sectorul de pretriaj a pacienților cu alte patologii infecțioase, a suspecților/confirmaților cu COVID-19 redirecționați către secțiile amenajate în acest scop, precum și a personalului medical care asigură serviciile de specialitate.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează răspunderea penală.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA