BULETIN DE PRESĂ data de 20.10.2020

Situația de astăzi, din județul Dâmbovița, este următoarea:
• Persoane testate, de la începutul pandemiei: 18.593
• Persoane confirmate cu COVID-19: 5.281 (62 persoane astăzi)
• Persoane vindecate, în total: 4.307
• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 188 ( ultimul deces, femeie cu vârsta de 77 ani)
• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.539
• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 3
• Persoane aflate în izolare la domiciliu : 659
• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital) : 253

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au fost solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare. Astfel,în ultimele 24 de ore, au fost efectuate de către personalul ISU „Basarab l” Dâmbovița 6 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești, 4 misiuni de decontaminare și o misiune asociată contextului actual. De asemenea, Serviciul de Ambulanță Județean Dâmbovița a efectuat 31 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești și 15 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu/transportul probelor biologice.
Forţele de ordine din MAI desfășoară acțiuniatât în scop preventiv cât și pentruverificarea modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Solicităm atât cetățenilor cât și agenților economici din județul nostru să respecte cu strictețe si responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială, prevăzute de HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar și măsurile instituite prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA