BULETIN DE PRESĂ data de 27.10.2020

Situația de astăzi, din județul Dâmbovița, este următoarea:
• Persoane testate, de la începutul pandemiei: 20444
• Persoane confirmate cu COVID-19: 5.995 (97 persoane astăzi)
• Persoane vindecate, în total: 4.731
• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 201 ( ultimul deces, femeie cu vârsta de 65 ani)
• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.540
• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 1
• Persoane aflate în izolare la domiciliu : 855
• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital) : 257

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, desfășoară acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă.
Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița sunt solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.
Au fost executate 13 misiuni de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 12 misiuni de decontaminare și 8 misiuni associate contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 27 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și 10 misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.
Vă informăm că în conformitate cu prevederile H.G. 856/2020, zilnic este analizată rata incidenței cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județ iar în cadrul CJSU Dâmbovița, se constată depășirea peste 1,5 cazuri/1000 locuitori, respectiv peste 3 cazuri/1000 locuitori, în vederea instituirii de măsuri specifice intervalelor de referință.
Toate hotărârile pot fi consultate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, secțiunea Activități-Situații de urgență.
Solicităm, în acest sens, respectarea tuturor măsurilor instituite prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Totodată, vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe si responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA