BULETIN DE PRESĂ din data de 03.06.2020

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, 280 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 122 polițiști locali au desfășurat pe raza județului Dâmbovița misiuni specifice, fiind efectuate 1.903 verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. Două persoane au fost introduse într-un centru de carantină pentru 14 zile după ce nu ar fi respectat măsura izolării la domiciliu. Acestea au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

Astăzi, 03.06.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu:1.885 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată: 18 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 298 persoane
  • persoane vindecate : 130
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 12.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (4 misiuni) privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat 2 misiuni specifice privind transportul probelor biologice.

Facem, în continuare, un apel către cetățenii județului Dâmbovița, de a manifesta responsabilitate cu privire la măsurile de igienă și de distanțare socială! Dacă vă aflați în autoizolare, respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA