BULETIN DE PRESĂ din data de 17.02.2021

 

Situația la data de 17.02.2021, din județul Dâmbovița,este următoarea:

  • Persoane testate de la începutul pandemiei: 39.306
  • Persoane confirmate cu COVID-19: 17.189 (32 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 16.193
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 554
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1331
  • Persoane aflate în carantină instituționalizată: 4
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu: 335
  • Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 97 dintre care 8 persoane la ATI.

 

Structurile teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice au continuat acțiunile pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă.

În ultimele 24 de ore, polițiștii dâmbovițeni au efectuat 2387 de verificări la persoanele aflate în izolare/carantină iar jandarmii dâmbovițeni au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4900 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au fost solicitate, în continuare, pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Astfel, au fost executate, în ultimele 24 de ore, de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița 7 misiuni pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 6 misiuni de decontaminare a tehnicii și alte 2 misiuni asociate contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 25 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 41 de misiuni pentru recoltarea/transportul de probe biologice și 13 misiuni de decontaminare.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA