BULETIN DE PRESĂ din data de 17.05.2020

BULETIN DE PRESĂ

din data de 17.05.2020

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri, 16 mai a.c., 205 polițiști din cadrul IPJ  Dambovița și 68 polițiști locali au desfășurat, pe raza judetului, misiuni specifice.

Obiectivul tuturor este siguranța cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Astăzi, 17.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu (persoane rezultate din anchete epidemiologice): 374 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată:176 persoane și 4 persoane în carantină la domiciliu
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 228 persoane
  • persoane vindecate : 67
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 11.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (14 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (9 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, reprezentanți ai DSP Dâmbovița au executat 4 misiuni specifice privind prelevarea probelor, transportul probelor recoltate și ancheta epidemiologică.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai  împreună vom reuși să depășim această perioadă!

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA