BULETIN DE PRESĂ din data de 19.02.2021

Situația la data de 19.02.2021, din județul Dâmbovița,este următoarea:

  • Persoane testate de la începutul pandemiei: 39.472
  • Persoane confirmate cu COVID-19: 17.296 (46 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 16.215
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 557
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1321
  • Persoane aflate în carantină instituționalizată: 4
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu: 335
  • Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 102 dintre care 8 persoane la ATI.

 

Structurile teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice au continuat acțiunile pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă.

În ultimele 24 de ore, polițiștii dâmbovițeni au efectuat 2440 de verificări la persoanele aflate în izolare/carantină iar jandarmii dâmbovițeni au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și au aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au fost solicitate, în continuare, pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Astfel, au fost executate, în ultimele 24 de ore, de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița 3 misiuni pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ și 3 misiuni de decontaminare a tehnicii și alte 2 asociate. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 20 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ și 37 de misiuni pentru recoltarea/transportul de probe biologice.

Vă informăm că astăzi a fost aprobată hotărârea CJSU Dâmbovița nr. 38/19.02.2021 privind constatarea ratelor de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în unele unități administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița. Hotărârile sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, la secțiunea Situații de Urgență și pe pagina de facebook – Instituția Prefectului-județul Dâmbovița.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA