BULETIN DE PRESĂ din data de 28.01.2021

Situația la data de28.01.2021, din județul Dâmbovița,este următoarea:

  • Persoane testate de la începutul pandemiei: 38.116
  • Persoane confirmate cu COVID-19: 16.424 (61 persoaneastăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 15.332
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 516
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată:1285
  • Persoane aflate în carantină instituționalizată: 1
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu:440
  • Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 132 dintre care 7 persoane la ATI.

 

Structurile teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice desfășoară permanent acțiuni pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă.

În ultimele 24 de ore, polițiștii dâmbovițeni au efectuat 2716 verificări la persoanele aflate în izolare/carantină iar jandarmii dâmbovițeni au efectuat misiuni de patrulare și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3500 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2021.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au fost solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița 4 misiuni pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 4 misiuni de decontaminare a tehnicii și o misiune asociată contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 14 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 28 misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice și 4 misiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la misiunile precizate.

Vă informăm că astăzi a fost aprobată hotărârea CJSU Dâmbovița nr. 19/28.01.2021 privind constatarea ratelor de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în unele unități administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița. Hotărârile sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, la secțiunea Situații de Urgență și pe pagina de facebook – Instituția Prefectului-județul Dâmbovița.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA