COMUNICAT DE PRESĂ – MESAJUL PREFECTULUI CU OCAZIA ÎNCEPERII PRODUCȚIEI DE OȚEL BETON ÎN CADRUL COS TÂRGOVIȘTE

”COS: investiții de 500 de milioane de euro și promisiunea angajării a 1000 de persoane!

Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte a început investițiile în retehnologizare, va construi un nou combinat, un nou parc fotovoltaic și va investi în formarea noii forțe de muncă din județ.

În luna martie angajau prima persoană, iar astăzi, aici, lucrează deja 284 de oameni și urmează să fie semnate alte 48 de noi contracte de muncă cu viitorii angajați.

Mă bucură ritmul alert cu care au înțeles să lucreze noii investitori de la COS. Acest combinat a fost mândria județului și aici au lucrat generații întregi. Tradiția oțelăritului din Târgoviște va fi dusă mai departe de noua generație. Mai ales că și-au propus să investească 44.000 de euro în formarea forței de muncă. Este de apreciat faptul că vor face parteneriate cu Universitatea Valahia din Târgoviște și cu Liceul ”Voievodul Mircea”.

Nu doar că dâmbovițenii se vor bucura de un nou combinat competitiv la nivel european, ci și de investiții care vor face din acesta unul cu o producție verde, cu respectarea tuturor cerințelor legate de calitatea mediului înconjurător.

Aici nu este vorba doar despre modernizarea fabricilor, de producție, de cifre contabilicești – de investiții și profit – este un patrimoniu care trebuie protejat, este vorba de o comunitate cu tradiție în domeniu.

Voi face toate demersurile necesare ca aceste parteneriate cu mediul academic să se desfășoare cât mai curând și să identificăm surse de finanțare din fonduri europene prin care angajatorii să poată să-și formeze forța de muncă la locul de muncă. Piața muncii este una dinamică, iar angajatorii sunt cei care știu cel mai bine de ce competențe și cunoștințe au nevoie proprii angajați.

Mă bucur că dâmbovițenii se vor putea angaja acasă, nu vor mai fi nevoiți să muncească în străinătate, departe de familie.”

(Prefect, Claudia GILIA)

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița