Comunicat de presă referitor la acordarea sporului de 30%

Având în vedere dezbaterile în spațiul public cu privire la acordarea sporului de 30% din salariul de bază, acordat salariaților Instituției Prefectului, pentru corecta informare a opiniei publice suntem în măsură să facem următoarele precizări:

  • Sporul de 30% din salariul de bază a fost instituit prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 131/2020 privind reglementarea unor măsuri;
  • Acesta a fost acordat, începând cu luna august, doar salariaților care au desfășurat activități ce au presupus un volum mai mare de muncă și/sau un risc suplimentar, pe perioada stării de alertă, respectiv au desfășurat activități altele decât cele prevăzute în fișa postului sau cărora le-a fost schimbat cu caracter temporar locul desfășurării muncii, respectiv au activat în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița, cu adresa în Bulevardul Regele Carol I, nr. 51 din Muncipiul Târgoviște.
  • În luna ianuarie 2021, de acest spor au beneficiat 14 angajați din cadrul instituției noastre din totalul de 40, cu precizarea că prefectul și subprefectul nu beneficiază de acesta.

 

Biroul de presă al Instituției Prefectului-județul Dâmbovița