Comunicat de presa_întâlnirea de lucru a Comisiei Județene pentru Rencensământul Populației și Locuințelor (RPL) 2021

La sediul Instituției Prefectului – Dâmbovița a avut loc întâlnirea de lucru a Comisiei Județene pentru Rencensământul Populației și Locuințelor (RPL) 2021.

A fost prezentat programul desfășurării activităților RPL, avizat de Comisia Centrală de Recensământ. S-a analizat stadiul de pregătire al recensământului.

Fiecare membru al Comisiei a fost instruit cu privire la atribuțiile și responsabilitățile ce-i revin pentru buna desfășurare a procesului.

Au fost prezentate: stadiul lucrărilor pregătitoare, reglementările cu privire la selecția, instruirea și recrutarea personalului de recensământ pentru organizarea și desfășurarea RPL, acțiunile ce sunt avute în vedere în perioada următoare și chestionarul pentru autorecenzare și o serie de materiale publicitare.

Prefectul Claudia Gilia a solicitat tuturor membrilor implicare în organizarea, coordonarea și conducerea lucrărilor de pregătire și efectuare a recensământului.

          ”Am reiterat importanța promovării acurateței cu care sunt colectate datele în rândul dâmbovițenilor, întrucât acestea servesc la elaborarea politicilor guvernamentale în multiple domenii: economic, social, mediul de afaceri, cercetare științifică și dezvoltare personală”.  

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița