Comunicat de presa_Ziua Internationala a Tineretului

Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița a marcat, astăzi, Ziua Națională a Tineretului, deschizându-și porțile pentru tinerii dâmbovițeni. Cu această ocazie, Prefectul Claudia Gilia le-a vorbit acestora despre istoricul, rolul și importanța instituției și i-a încurajat să urmeze o carieră în administrația publică.

”Am participat zilele trecute la festivitățile de deschidere a mai multor olimpiade sau concursuri naționale care au fost organizate la Târgoviște. Am avut ocazia să mă aflu printre olimpici, copii talentați, muncitori și creativi.

Ei sunt cei care ne inspiră, cei care ne dovedesc în fiecare zi că au inițiativă, că pot construi o Românie mai bună.

Tinerii au înțeles că fără școală, fără muncă, fără responsabilitate și seriozitate nu poți reuși în viață.

Indiferent de ce meserie își vor alege, tinerii de astăzi trebuie să țină minte că pe lângă talentul cu care s-au născut – mai au nevoie de zeci de mii de ore de studiu, muncă asiduă și de un mentor care să-i ghideze pe calea aleasă.

În urmă cu mulți ani și eu am fost olimpică la istorie. Mi-a plăcut materia. Am avut șansa să am profesori extraordinari. Am trăit în vremuri tulburi și, uneori, eram dezamăgită de ce vedeam în jur. Dar am continuat să învăț, să muncesc și să merg pe propriul drum. Nu a fost ușor, dar acum pot face bine din poziția pe care o dețin.

Administrația publică e despre cum ajuți oamenii, cum le rezolvi problemele, cum să faci să trăiască lumea decent. Dacă mai mulți oameni buni se vor implica în problemele comunității – țara va arăta altfel.

Filozoful Edmund Burke spunea că „pentru ca răul să triumfe în vremuri de criză, e suficient ca oamenii buni să stea deoparte şi să nu facă nimic”. Am speranța ca BINELE va fi cel care va triumfa, că tot mai mulți tineri se vor implica în viața Cetății.

Ca oameni politici, avem datoria de a le oferi tinerilor oportunitatea de a-și construi un viitor bun aici, acasă, în România.  

Nu uitați că 2022 este Anul European al Tineretului, an ce oferă șansa a milioane de tineri de a studia, munci și călători în deplină libertate în toată Europa.

Vă îndemn să vă implicați și să vă îndepliniți toate visele!

La mulți ani!”

                                                (Prefect, Claudia GILIA)

La întâlnire au participat: Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicepreședintele CJ Luciana Cristea și cei doi subprefecți ai județului Dâmbovița, Ioan Corneliu – Sălișteanu și Adrian Chițescu.

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița