INFORMARE

         Vă informăm faptul că serverele ce deservesc domeniul Yahoo (deținut de o companie privată localizată în SUA) resping momentan  mesajele transmise de către  Sistemul Integrat de Comunicații tip mesagerie electronică mai.gov.ro (domeniu guvernamental administrat de MAI prin DGCTI/DACTI ).  Din punct de vedere tehnic, acest fenomen se datorează faptului că, în mod automat, adresa IP a domeniului mai.gov.ro este  temporar blocată (blacklisted) de către serverele domeniului Yahoo.

         Având în vedere caracterul unilateral al procesului de deblocare (care este exclusiv la nivelul politicii de securitate a Yahoo), nu se poate estima perioada de timp necesară remedierii acestei situații.

         La nivelul DGCTI au fost inițiate demersuri în vederea identificării cauzei care  a condus la această disfuncționalitate, precum și în vederea analizării/implementării unor mecanisme de soluționare/prevenire a unor astfel de situații.

         Avem rugămintea să ne transmiteti corespondența, petiții, etc de pe alte adrese de e-mail diferite de yahoo.com cum ar fi gmail.com, hotmail.com, etc, sau formularul de contact ( il gasiti aici ), pentru a putea comunica .