BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

din data de 16.04.2020

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița, au fost constituite 150 de patrule ale IPJ Dâmbovița, dintre care 79 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița. Au fost angrenați 130 de polițiști locali și 51 de militari. Au fost efectuate 464 verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. Au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, în valoare totală de 238.000 lei. De asemenea, zilnic sunt efectuate însoțiri către centrele de carantină, de către polițiști și jandarmi.

De la debutul pandemiei, au fost aplicate 4.501 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea ordonanțelor militare, în valoare de 7.454.975 lei.

Echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali și cadre ale M.Ap.N. continuă activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică cât și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

Astăzi, 16.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 290 de persoane
  • se află în carantină 522 persoane (au intrat 5 persoane și au ieșit 15 persoane în ultimele 24 de ore).

Din numărul total de persoane confirmate cu Covid-19 (31), la nivelul județului Dâmbovița sunt în evidența DSP Dâmbovița 28 de persoane, 12 fiind declarate vindecate.

ISU ”Basarab I” Dâmbovița continuă să execute misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

În ultimele 24 de ore nu au mai fost înregistrate solicitări la numărul de telefon mobil pus la dispoziție, în CJCCI Dâmbovița, pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR), în total  fiind înregistrate 474 de apeluri în acest sens.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA