BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

din data de 13.04.2020

 

          Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți în teren și au continuat să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari și polițiști locali. Au fost desfășurate misiuni specifice în scopul prevenirii și combateriii COVID-19, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

          Astfel, în perioada 11-12 aprilie au fost efectuate 1.115 de verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. Au fost aplicate 221 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 563.100 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

          De la debutul pandemiei, au fost aplicate 4.081 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, în valoare totală de 6433400 lei.

           Astăzi, 13.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 205 persoane asimptomatice (sosiți din zona galbenă-conform hartă INSP)
  • 122 persoane izolate la domiciliu, rezultate în urma anchetelor epidemiologice
  • se află în carantină 525 persoane.

           De la începutul pandemiei până în prezent, au ieșit din izolare la domiciliu 3357 persoane iar din carantină instituționalizată 173 de persoane.

           Totodată, conform DSP Dâmbovița, dintre persoanele confirmate pozitiv cu Covid-19, la nivelul județului Dâmbovița, 5 au fost declarate vindecate.

           Precizăm că, la nivelul UAT Corbii Mari, întrucât a fost considerată stopată transmiterea comunitară a infecției cu COVID-19,au ieșit toate persoanele care se aflau în izolare la domiciliu.

           Menționăm că alte materiale de protecție au fost repartizate județului nostru: 6.832 măști FFP2 și 790 măști FFP3, care urmează a fi distribuite, prin ISU “Basarab I” Dâmbovița, unităților beneficiare.

           ISU ”Basarab I” Dâmbovița continuă să execute misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

De la activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița) au fost înregistrate 469 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziție pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanților sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informații sau sunt redirecționate către autoritățile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcție de caz.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI  DÂMBOVIȚA