BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

din data de 11.04.2020

 

      Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița  au continuat să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari și polițiști locali, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului, fiind constituite 166 de patrule, dintre care 91 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”.

      Acțiunile au vizat respectarea prevederilor legale impuse pe perioada stării de urgență cât și prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta ordinea și siguranța publică.

      Pe parcursul zilei de ieri, au fost efectuate 850 de verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. Au fost aplicate 157 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 355.900 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație.

      De la debutul pandemiei, au fost aplicate 3.728 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, în valoare totală de 5.159.800 lei.

Astăzi, 11.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 272 persoane asimptomatice
  • se află în carantină 517 persoane

          De la începutul pandemiei până în prezent, au ieșit din izolare la domiciliu 3290 persoane iar din carantină instituționalizată 152 de persoane.

          ISU ”Basarab I” Dâmbovița continuă să execute misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru spijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

De la activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița) au fost înregistrate 463 de apeluri la numărul de telefon mobil pus la dispoziție pentru persoane aflate în izolare/carantină sau șoferi de autocamioane transport marfă (TIR). Aceste apeluri sunt preluate de personalul din cadrul centrului, iar cererile solicitanților sunt rezolvate pe loc, dacă se solicită informații sau sunt redirecționate către autoritățile competente dacă se solicită bunuri sau servicii, în funcție de caz.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA