BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

din data de 20.04.2020

     În ultimele 24 de ore, pe raza județului Dâmbovița, la nivelul instituțiilor din MAI au fost desfășurate următoarele activități:

–         au fost efectuate de către polițisti și jandarmi însoțiri pentru introducerea în carantină a 14 persoane;

–         au fost efectuate, de către polițiști,385 verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu;

–         au fost constituite 106 patrule, dintre care 79 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării/carantinării la domiciliu sau a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare. La activitățile desfășurate au participat 51 cadre ale M.Ap.N. și 88 polițiști locali.

–         au fost aplicate 89 sancțiuni contravenționale,pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 174.000 lei.

–         de la debutul pandemiei, au fost aplicate 5117 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, în valoare totală de 8.659.890 lei.

        Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița continuă să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari și polițiști locali, pentru respectarea prevederilor legale impuse pe perioada stării de urgență cât și pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta ordinea și siguranța publică.

          Astăzi, 20.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

–         se află în izolare la domiciliu 321 persoane asimptomatice

–         se află în carantină instituționalizată 233 persoane

–         persoane confirmate cu COVID-19, în total 82 de cazuri, în evidența DSP existând 77 de cazuri, dintre care 12 persoane vindecate.

     În ultimele 24 de ore, ISU “Basarab I” Dâmbovița a executat 13 misiuni/acțiuni pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA