BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

din data de 21.04.2020

     În ultimele 24 de ore, pe raza județului Dâmbovița, la nivelul instituțiilor din MAI au fost desfășurate următoarele activități:

–         au fost efectuate, de către polițisti și jandarmi, însoțiri pentru introducerea în carantină a 14 persoane;

–         au fost efectuate, de către polițiști, 214 verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu;

–         au fost constituite 149 patrule, dintre care 80 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu sau a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare. La activitățile desfășurate au participat 51 cadre ale M.Ap.N. și 90 polițiști locali.

–         au fost aplicate 51 sancțiuni contravenționale,pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 106.700 lei.

–         de la debutul pandemiei, au fost aplicate 5168 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, în valoare totală de 8.766.590 lei.

        Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița continuă să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari și polițiști locali, pentru respectarea prevederilor legale impuse pe perioada stării de urgență cât și pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta ordinea și siguranța publică.

          Astăzi, 21.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

–         se află în izolare la domiciliu 361 persoane asimptomatice

–         se află în carantină instituționalizată 231 persoane

–         persoane confirmate cu COVID-19, în total 85 de cazuri, în evidența DSP existând 81 de cazuri, dintre care 12 persoane vindecate.

     În ultimele 24 de ore, ISU “Basarab I” Dâmbovița a executat 13 misiuni/acțiuni pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA