BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

din data de 23.04.2020

     În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița, au fost desfășurate următoarele activități:

–         au fost efectuate, de către polițisti și jandarmi, însoțiri pentru introducerea în carantină a 12 persoane;

–         au fost efectuate, de către polițiști, 343 verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu;

–         au fost constituite 142 patrule, dintre care 67 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu sau a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare. La activitățile desfășurate au participat 51 cadre ale M.Ap.N. și 128 polițiști locali.

–         au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 108.000 lei.

–         de la debutul pandemiei, au fost aplicate 5.378 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, în valoare de 9.073.115 lei.

–         a fost întocmit la nivelul IPJ Dâmbovița un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

        Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița continuă să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari și polițiști locali pentru respectarea prevederilor legale impuse pe perioada stării de urgență cât și pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta ordinea și siguranța publică.

          Astăzi, 23.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

–         se află în izolare la domiciliu: 380 persoane asimptomatice

–         se află în carantină instituționalizată: 201 persoane

–         persoane confirmate cu COVID-19, în total: 88 de cazuri, în evidența DSP existând 87 de cazuri, dintre care 12 persoane vindecate

–         număr cadre medicale infectate cu noul coronavirus, conform INSP: 3, dintre care 2 cadre declarate vindecate.

–         persoane decedate de la debutul pandemiei: 5

     În ultimele 24 de ore, personal din cadrul ISU “Basarab I” Dâmbovița a executat 10 misiuni/acțiuni pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

    Menționăm că, din data de 21 aprilie 2020, DSU și Asociatia Proacta Edu pun la dispoziția cetățenilor un nou număr de telefon de tip TelVerde, 0800070030, unde apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Acest număr se poate apela gratuit, din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00-24.00. Pentru o bună gestionare a situațiilor de stres, tensiune, anxietate, singurătate, frică etc., care pot interveni pe perioada pandemiei de COVID-19, operatorii TelVerde vor face legătura între apelanți și comunitățile suport care fac parte din proiect, astfel încât populația să primească răspunsul și/sau sprijinul aferent situației în care se regăsește.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA