BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

din data de 22.04.2020

     În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița, au fost desfășurate următoarele activități:

–         au fost efectuate, de către polițisti și jandarmi, însoțiri pentru introducerea în carantină a 6 persoane;

–         au fost efectuate, de către polițiști, 312 verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu;

–         au fost constituite 166 patrule, dintre care 78 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu sau a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare. La activitățile desfășurate au participat 51 cadre ale M.Ap.N. și 119 polițiști locali.

–         au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 97.000 lei.

–         de la debutul pandemiei, au fost aplicate 5.268 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare, în valoare de 8.904.825 lei.

        Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița continuă să acționeze în sistem integrat, alături de jandarmi, militari și polițiști locali pentru respectarea prevederilor legale impuse pe perioada stării de urgență cât și pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care ar putea afecta ordinea și siguranța publică.

          Astăzi, 22.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

–         se află în izolare la domiciliu: 379 persoane asimptomatice

–         se află în carantină instituționalizată: 210 persoane

–         persoane confirmate cu COVID-19, în total: 89 de cazuri, în evidența DSP existând 84 de cazuri, dintre care 12 persoane vindicate

–         număr cadre medicale infectate cu noul coronavirus, conform INSP: 3, dintre care 2 cadre declarate vindecate.

–         persoane decedate de la debutul pandemiei: 4

     În ultimele 24 de ore, personal din cadrul ISU “Basarab I” Dâmbovița a executat 14 misiuni/acțiuni pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, pentru sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

    Menționăm că, din data de 21 aprilie 2020, DSU și Asociatia Proacta Edu pun la dispoziția cetățenilor un nou număr de telefon de tip TelVerde, 0800070030, unde apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Acest număr se poate apela gratuit, din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8.00-24.00. Pentru o bună gestionare a situațiilor de stres, tensiune, anxietate, singurătate, frică etc., care pot interveni pe perioada pandemiei de COVID-19, operatorii TelVerde vor face legătura între apelanți și comunitățile suport care fac parte din proiect, astfel încât populația să primească răspunsul și/sau sprijinul aferent situației în care se regăsește.

     Începând de astăzi, 22.04.2020, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița va funcționa într-o nouă locație, respectiv pe Bd. Regele Carol I nr. 51 din Municipiul Târgoviște. Faza de activare a acestuia este cea totală. În continuare, sunt preluate apeluri la numărul de telefon mobil 0730.013381, pus la dispoziție în special persoanelor aflate în izolare/carantină, iar personal din cadrul centrului preia cererile solicitanților care fie sunt rezolvate pe loc sau, dacă se solicită informații la care nu se poate răspunde imediat sunt redirecționate către autoritățile competente.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA