BULETIN DE PRESĂ

BULETIN DE PRESĂ

din data de 04.05.2020

    În ultimele 24 de ore, au fost constituite 131 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 65 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu, a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În activitățile lor, sunt sprijiniți și de polițiști locali (72), alăturându-li-se în sistem integrat și efective ale M.Ap.N. (51). Aceștia acționează împreună pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru a combate ilegalitățile de orice fel.

  • au fost efectuate însoțiri pentru introducerea în carantină a 21 de persoane;
  • au fost efectuate 454 verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu;
  • au fost aplicate 64 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 179.000 lei;
  • de la debutul pandemiei, au fost aplicate 6.598 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale, în valoare de 11.169.810lei.

    Astăzi, 04.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 425 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată: 200 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 113 persoane confirmate, conform INSP, în evidența DSP Dâmbovița existând 112 persoane confirmate. Menționăm că o persoană (diferența pană la 113) a fost declarată, de către unitatea spitalicească ce a depistat-o pozitiv, având domiciliul în județul nostru dar nu a fost comunicată DSP Dâmbovița;
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 7.

     În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (10 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița(2 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a efectuat o misiune specifică privind transportul probelor biologice recoltate.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA