BULETIN DE PRESĂ din data de 08.05.2020

BULETIN DE PRESĂ

din data de 08.05.2020

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale pe timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, au fost constituite 144de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 57mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”. La acțiuni au participat și 122 de polițiști locali și 51 efective ale M.Ap.N.

  • au fost efectuate însoțiri pentru introducerea în carantină a 28 depersoane sosite din zonele de risc;
  • au fost efectuate 636 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu;
  • au fost efectuate controale la 8 societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență. Au fost desfășurate 6 acțiuni punctuale în cadrul au fost verificate 178 de autovehicule și legitimate 287 de persoane.

    Astăzi, 08.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 468 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată:196 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 130 persoane
  • persoane vindecate : 40
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 7.

     În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți aiISU “Basarab I” Dâmbovița(19 misiuni)și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița(7 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.De asemenea, reprezentanți ai DSP Dâmbovița au executat 7 misiuni specifice (ancheta epidemiologică, prelevare și transport probe).

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA