BULETIN DE PRESĂ din data de 09.05.2020

BULETIN DE PRESĂ

din data de 09.05.2020

În cursul zilei de ieri, 8 mai, la nivelul județului Dâmbovița, au fost constituite 141 de patrule ale IPJ Dâmbovița, dintre care 61 mixte cu IJJ Dâmbovița, care au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea  faptelor antisociale. Alături de polițiști și jandarmi, au acționat și 51 de militari din cadrul M.Ap.N și 123 de politiști locali.

De asemenea, în cadrul acțiunilor, au fost desfășurate misiuni pentru introducerea în carantina a 8 persoane sosite din zone de risc. Totodată, au fost efectuate 491 de verificări ale persoanelor aflate în izolare la domiciliu.

În continuare, dispozitivul de ordine si siguranță publică va acționa pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID-19), dar si pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Astăzi, 09.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 474 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată:193 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 140 persoane
  • persoane vindecate : 45
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 7.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți aiISU “Basarab I” Dâmbovița(25 misiuni)și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița(5 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.De asemenea, reprezentanți ai DSP Dâmbovița au executat 4 misiuni specifice (ancheta epidemiologică, prelevare și transport probe).

 

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA