BULETIN DE PRESĂ data de 01.01.2021

 

Situația la data de 01.01.2021, din județul Dâmbovița, este următoarea:

  • Persoane testate de la începutul pandemiei: 34.921
  • Persoane confirmate cu COVID-19: 14.688 (40 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 13.447
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 446
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.028
  • Persoane aflate în carantină instituționalizată: 2
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu : 615
  • Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 197 dintre care 4 persoane la ATI.

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, au desfășurat acțiuni pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. În ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat 2695 de verificări la persoanele aflate în izolare/carantină.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au fost solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate 6 misiuni de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 6 misiuni de decontaminare a tehnicii și alte 4 misiuni asociate contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 14 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și 31 de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

Vă informăm că astăzi a fost aprobată hotărârea CJSU Dâmbovița nr. 135 prin care au fost constatate ratele de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în unele unități administrative-teritoriale din județul Dâmbovița. Hotărârile sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, la secțiunea Situații de Urgență.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA