BULETIN DE PRESĂ data de 02.01.2021

 

Situația la data de 02.01.2021, din județul Dâmbovița,este următoarea:

  • Persoane testate de la începutul pandemiei: 34.954
  • Persoane confirmate cu COVID-19: 14.721(33 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 13.482
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 452
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 969
  • Persoane aflate în carantină instituționalizată: 2
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu : 587
  • Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital): 200 dintre care 7 persoane la ATI.

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, au desfășurat acțiuni pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă. În ultimele 24 de ore, polițiștii au efectuat 2713 verificări la persoanele aflate în izolare/carantină iar jandarmii dâmbovițeni au aplicat 2 sancțiuni contravenționale (avertismente) în conformitate cu prevederile Legii 55/2020.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au fost solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate 6misiuni de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ și6misiuni de decontaminare a tehnicii. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 14 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și 34de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

Vă informăm că astăzi a fost aprobată hotărârea CJSU Dâmbovița nr. 136prin care au fost constatate ratele de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în unele unități administrative-teritoriale din județul Dâmbovița (Târgoviște, Mătăsaru).Hotărârile sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, la secțiunea Situații de Urgență și pe pagina de facebook – Instituția Prefectului-județul Dâmbovița.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA