BULETIN DE PRESĂ data de 16.09.2020

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și în mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, al prevenirii și al limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

            În ultimele 24 de ore, au fost organizate 24 de acțiuni punctuale la care au participat polițiști din cadrul I.P.J. Dâmbovița, polițiști locali și jandarmi în cadrul cărora au fost verificate 129 de obiective și legitimate 1.422 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 234 de mijloace de transport, dintre care 84 mijloace de transport public. Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în conformitate cu prevederilor Legii nr. 55/2020.

           Reprezentanții ISU „Basarab l” Dâmbovița și cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 32 de misiuni, dintre care 23 privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești, 8 misiuni de decontaminare și o misiune privind recoltarea de probe biologice.

     Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 3.556 (32 de persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 2.978
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 141(ultimele decese-2 bărbați și o femeie, cu vârste de 48, 83 și 60 de ani)
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 563
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu : 397
  • Persoane aflate în izolare instituționalizată: 134

           Vor fi desfășurate permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

           Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii  publice. De aceea, vă reamintim că este necesar să respectați măsurile privind distanțarea fizică precum și cele privind obligativitatea purtării măștii de protecție, în scopul prevenirii și răspândirii noului tip de coronavirus.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA