BULETIN DE PRESĂ data de 28.09.2020

      Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 3.940 (47 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 3.375
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 146(ultimele 2 decese-bărbați cu vârste 70 și 77 ani)
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 504
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu : 272

          În perioada 25-27 septembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2.

Au fost organizate 70 de acțiuni punctuale la care au participat polițiști din cadrul I.P.J. Dâmbovița, polițiști locali si jandarmi. Astfel, au fost verificate 966 obiective/locații  și au fost legitimate 4187  de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 683 de  mijloace de transport, dintre care 245 mijloace de transport public. Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

În ultimele 24 de ore, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 12 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești precum și 2 misiuni de transport/recoltare probe biologice.

          Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA