BULETIN DE PRESĂ data de 29.09.2020

      Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 3.964 (24 persoane astăzi)
  • Persoane vindecate, în total: 3.406
  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 147(ultimul deces-bărbat 75 ani)
  • Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 463
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu : 249
  • Persoane aflate în izolare instituționalizată : 168

          În ultimele 24 de ore, reprezentanții ISU “Basarab I” Dâmbovița și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 35 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești precum și 9 misiuni de transport/recoltare probe biologice.

Vă informăm că în cursul zilei de astăzi au fost aprobate 3 hotărâri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, respective Hotărârea nr. 31/29 septembrie a.c privind aprobarea scenariilor de funcționare pentru unele unități de învățământ din județul Dâmbovița, Hotărârea nr. 32/29 septembrie a.c privind restricționarea unor activități desfășurate de agenții economici pe raza unor unități administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița și Hotărârea nr. 33/29 septembrie a.c privind aprobarea scenariilor de funcționare pentru unele clase din două unități de învățământ din județul Dâmbovița. Hotărârile pot fi consultate pe site-ul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, secțiunea Activități – Situații de urgență.

Vor fi desfășurate permanent, de către polițiști, jandarmi și polițiști locali, activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

          Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA