BULETIN DE PRESĂ din data de 23.05.2020

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de 22 mai a.c., 268 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 121 polițiști locali au desfășurat peste 150 de misiuni specifice. Totodată, au fost efectuate 1846 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, o persoană a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea măsurii de izolare, ulterior fiind introdusă într-un centru de carantină pentru 14 zile.

Obiectivul tuturor este siguranța cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița execută în continuare misiuni privind ordinea publică la locațiile de carantină;

  • Astăzi, 23.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:
  • se află în izolare la domiciliu: 1.970 persoane asimptomatice
  • se află în carantină instituționalizată : 104 persoane
  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 252 persoane
  • persoane vindecate : 86
  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 11.
  • În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (14 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (1 misiune) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat 5 misiuni specifice privind recoltarea și transportul probelor biologice precum și efectuarea unor anchete epidemiologice.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai  împreună vom reuși să depășim această perioadă!

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA